Enige resultaat

De multifunctionele yoga bal

Een yoga bal is volgens vele yogi een van de leukste attributen om mee te oefenen. Oorspronkelijk werd de bal enkele decennia geleden al geïntroduceerd door fysiotherapeuten. Inmiddels zien we yogaballen in de trainingsprogramma’s van vele sporten voorkomen. En terecht, want met zo’n bal span je spelenderwijs vele spiergroepen aan. Omdat de meeste oefeningen zittend op de bal worden uitgevoerd, krijgen vooral je rompspieren de nodige aandacht. Het balanceren op de bal maken de oefeningen weliswaar lastiger, maar ook veel leuker!


Stabiliteit en balans

Een yoga bal is een grote bal met een doorsnee van minimaal 55 cm. De bal wordt bij yoga specifiek ingezet voor statische yogaposes en als ondersteuning bij krachtige yogabewegingen. Daarnaast wordt ons volledige lichaam gebruikt om op de bal te oefenen in balans en stabiliteit. Bij de training wordt er op de bal gezeten, gelegen en gehurkt. Door een bepaalde pose vast te houden wordt daarnaast ons reactievermogen vergroot. Al met al is een yoga bal een trouwe oefenpartner voor coördinatie en evenwicht.

Yoga bal, fitness bal .. zitbal!

Er zijn talloze tests gedaan naar de functie van de yoga bal als zitbal. De resultaten zijn dusdanig goed, dat steeds meer mensen de bal als alternatief voor een (bureau-) stoel gebruiken. Het belangrijkste voordeel is de verbetering van je houding. Het is gewoonweg onmogelijk om op de bal onderuit te zakken. Omdat je veel makkelijker beweegt, verbrand je bovendien meer calorieën. Daarnaast is de bal een echte spierversterker voor je rug.

Toch is de bal niet geschikt als permanente vervanger van een bureaustoel. Wissel de bal af met de stoel en gebruik hem niet langer dan 2 uur per dag. Hou ook rekening met het hoogteverschil tussen bureau en bal, zodat je houding goed blijft.

De vriendelijkste ballen van Gaiam

Inderdaad, want onze Gaiam ballen zijn natuurvriendelijk omdat ze onder andere latexvrij zijn en mensvriendelijk worden geproduceerd. Je kunt kiezen uit twee diameters: 65 cm en 75 cm. Om de oefeningen goed te kunnen uitvoeren raden wij mensen die korter zijn dan 1,68 meter te kiezen voor de 65 cm bal. Ben je langer, dan adviseren wij de grotere bal van 75 cm. De balansbal kan op de gewenste hardheid worden gebracht met de bijpassende pomp. Ook zijn er vervangende ventielen bij ons voorradig.

Meerdere mogelijkheden

Wil je werken aan je houding, je rugspieren of coördinatie, dan zijn er meer mogelijkheden. Zo kan je een balanskussen overwegen of een balans bal stoel. Laatstgenoemde bestseller verschijnt steeds vaker in het kantoorbeeld. De voordelen zijn dan ook talloos en voor de prijs hoef je het niet te laten. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.