Milieubewust

Gaiam is het eerste bedrijf in de wereld dat een CO2 neutraal verschepingsprogramma lanceerde. Samen met “The Conservation Fund”, is het Go ZeroSM programma opgezet om miljoenen klanten te betrekken in de klimaatverandering en te bouwen aan bewustzijn over de gevolgen van de uitstoot van kooldioxide.
Inmiddels zijn er bijna 1.500 bomen via Go Zero gepland om de CO2-impact van de activiteiten op het hoofdkantoor en distributiecentrum te compenseren.

Gaiam koopt haar papier voor catalogi, tijdschriften en verpakkingen o.a. in bij het “Program for the Endorsement of Forest Certification (PEFC ©). PEFC is ’s werelds grootste particuliere organisatie die duurzame bossen beheert. Net als FSC, garandeert PEFC dat het hoogst haalbare kwaliteit papier tegen de laagst mogelijke milieukosten gerealiseerd kan worden. Catalogi zijn van 100% recyclebaar papier gemaakt, waardoor er bijna 50.000 bomen worden bespaard en 9 miljoen kilo broeikasgassen.
Het aantal catalogi dat onze klanten ontvangt is gebaseerd op het aankoop gedrag. Wij stimuleren klanten zo min mogelijk catalogi te bestellen en te verwijzen naar de website waar alle producten te zien zijn.

Voor alle media maken we gebruik van 100% recyclebare en biologisch afbreekbare en ecologische bewuste verpakkingen, die zijn bedrukt met inkt op soja basis.
Door ons meerderheidsbelang in de reisorganisatie Natural Habitat Adventures, biedt Gaiam individuele en collectieve eco-reizen aan. Natural Habitat draagt, samen met het Wereld Natuur Fonds, Gaiam’s missie uit, om reizigers te informeren over het belang van de bescherming en het behoud van dieren en culturen.
Gaiam streeft naar een “cradle-to-cradle” cyclus van alle producten die gebruikt worden op het hoofdkantoor. Dat houdt in dat er in vergelijking met andere bedrijven veel meer afval gescheiden en gerecycled wordt. We hergebruiken o.a. zeecontainers en gebruiken biologisch afbreekbare verpakking op ons distributiecentrum. Deze aanpak zit diep geworteld in onze bedrijfscultuur en ligt in het verlengde van onze bedrijfsfilosofie.