Het comfort van een meditatiekussen

In de westerse wereld zijn wij niet gewend om op de grond te zitten. Bij het mediteren is de lotushouding echter de meest gebruikte zithouding. Deze houding zorgt er namelijk voor dat je stevig geaard en in balans zit. De houding symboliseert de verbinding tussen de hemel en onze aarde. In deze lotushouding zitten vraagt om de nodige oefening. Het is zelfs voor sommigen onder ons niet mogelijk, omdat ons lichaam ons beperkt. Meditatiekussens zorgen ervoor dat dit voor bijna iedereen haalbaar is.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


De juiste concentratie

Een meditatiekussen zorgt ervoor dat je bekken automatisch naar voren kantelt waardoor de wervelkolom wordt ontlast. Bovendien wordt de druk op je knieën, enkels en rug verminderd. Deze stabiele positie zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt door onprettige sensaties zoals pijnlijke knieën. Je ademhaling kan vrij stromen, je kan je beter concentreren en dieper ontspannen. In het begin moet je even wennen, maar uiteindelijk zal je stevig als een berg ongestoord je oefeningen kunnen doen.

Mediteren op puur natuur

Ga je een meditatiekussen kopen, let dan vooral op de vulling ervan. Bij Gaiam verkopen wij uitsluitend kussens met een vulling van biologische boekweitdoppen. Deze doppen zijn de schilletjes die om de boekweitkorrels zitten en die eigenlijk als restproduct worden beschouwd. De dopjes hebben een bolle vorm, zijn hard en stevig. Ze grijpen als het ware in elkaar, waardoor het kussen stevig wordt, maar niet plat. De lucht tussen de dopjes zorgt voor precies genoeg veerkracht. De vulling zit in een binnenhoes voorzien van rits. Naar wens kun je extra boekweitdoppen toevoegen of juist verwijderen. En tussen ons gezegd: zo kan je ook de hoogte van het kussentje enigszins manipuleren.

Waarom onze kussentjes rond zijn

In onze webshop vind je uitsluitend ronde exemplaren. En dat is niet voor niets. Door de ronde vorm kan je werkelijk alle houdingen aannemen. Bij de seiza houding bijvoorbeeld, waarbij je met je knieën naar voren en je voeten plat naar achteren zit, kan je het kussentje op zijn zij leggen. Hierdoor zit je wat hoger en perfect in balans. De kussentjes hebben een hoogte van 12,7 cm en een doorsnee van 38 cm. Er zijn hogere exemplaren te koop, maar deze worden eigenlijk alleen door beginners gebruikt. De kussentjes wegen slechts 3 kilo en kunnen aan het handvat eenvoudig overal mee naartoe genomen worden. En.. de hoes kan zó in de wasmachine.

De belevenis van Gaiam

Een product bestellen bij Gaiam betekent kiezen voor een mooiere wereld. Wij gaan niet voor kwantiteit, maar kwaliteit. Alle artikelen worden zorgvuldig geselecteerd, waarbij milieuvriendelijkheid en duurzaamheid de bepalende factor zijn. Regelmatig hebben we een leuke aanbieding en kan je goedkoop meewerken aan een betere wereld. Wil je meer weten, bel ons dan gerust op 020-493 10 50.