Enige resultaat

Fitnessbal = fun!

Een fitness bal is meer dan een grote plastic bal; het is een multifunctionele bal die voor talloze doeleinden kan worden gebruikt. Zo’n opblaasbare bal heeft een diameter vanaf minimaal 55 centimeter en kan voor vele vormen van training worden ingezet. Het is een fantastisch hulpmiddel voor krachttraining en high density cardiotraining, maar ook voor yogaoefeningen. Het is een populair attribuut omdat de bal als ondersteuning, als gewicht en als coördinator dienstdoet. De bal oefent daarnaast de balans en ons reactievermogen.


Spelenderwijs sporten

Omdat bij de bal het aspect balans altijd een rol speelt, worden oefeningen uitdagender en leuker. Sit-ups, rugoefeningen en krachtoefeningen worden met de zachte bal een stuk aangenamer. Dit is eigenlijk de reden waarom de bal wordt gebruikt door fysiotherapeuten, de ontdekkers die al 40 jaar met dit oefenmiddel werken. Tegenwoordig zie je de bal terug in de trainingsprogramma’s van tal van sporten, van gymnastiek tot voetbal. Ook voor yoga wordt veel en met plezier geoefend met deze zachte vriend.

Bijzondere bal met bijzondere gebruikers

Deze enorme bal onderscheidt zich dus als trainingsmiddel door de vele soorten oefeningen die je ermee kunt doen. Maar ook de verschillende gebruikers zijn uitzonderlijk. Kinderen zijn dol op deze zachte reuzen. Spelenderwijs versterken ze hun spieren en verbeteren ze de conditie. Mensen die revalideren of fysiotherapie krijgen, oefenen ook regelmatig met deze bal. En vergeet niet de aanstaande moeders die de fitnessbal gebruiken voor een prettigere en snellere bevalling. Door de verschillende afmetingen en de zelf te bepalen hardheid is er voor iedereen en voor elk doel een juiste bal.

Yogaondersteuner bij uitstek

Een fitnessbal wordt ook wel yoga bal of balans bal genoemd. Bij yoga fungeert de bal vooral als verbeteraar van balans, stabiliteit en coördinatie. Daarbij krijgt hij heel wat te verduren, want er wordt veelvuldig op gelegen, gezeten en gehurkt. De bal is dan ook van ijzersterk materiaal dat bovendien vriendelijk is voor mens en milieu. Hij is namelijk latexvrij. Dankzij het ‘anti burst system’ kan de bal niet ontploffen tijdens een oefening en dat is wel zo veilig. Bij Gaiam hebben wij twee formaten in ons assortiment: een bal met 65 cm doorsnee en een bal met 75 cm doorsnee. Ben je kleiner dan 1,68 cm dan adviseren wij de kleine bal. Ben je langer, dan is de 75 cm bal beter geschikt. Met de bijpassende pomp breng je de bal op de gewenste hardheid. Vervangende ventielen kan je bij ons bestellen.

Fair Trade artikelen bij Gaiam

Wij besteden veel aandacht aan de milieuvriendelijkheid van duurzaamheid van onze artikelen. Onze slogan ‘One World’ brengen wij ook in de praktijk door samen te werken met Fair Trade waarbij wij onder andere een steentje bijdragen aan het doorbreken van de armoede cyclus. Al onze yoga producten belasten het milieu minimaal en zijn vriendelijk voor de gebruikers. Heb je vragen, bel ons dan gerust.