Balanskussens voor en goede lichaamshouding

Het Diabetesfonds introduceerde onlangs een verrassende slogan: ‘Zitten is het nieuwe roken’. Dit is een wijze uitspraak, want wij brengen gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. Bij jongeren tussen de 12 en 20 jaar is dat zelfs gemiddeld 11 uur. Door gebrek aan beweging ontstaan er klachten aan gewrichten, spieren en botten. Het goede nieuws is dat je deze klachten kunt voorkomen met een simpel middel: het balanskussen. Je traint je rug-, bil- en bekkenbodemspieren onbewust op dit lucht gevulde kussentje omdat je automatisch je houding corrigeert wanneer je dreigt onderuit te zakken of scheef te gaan zitten.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Activeer je spieren terwijl je zit.. of staat!

Wanneer je op een balanskussentje zit, maak je voortdurend kleine bewegingen om in evenwicht te blijven. Het kussen wordt dan terecht ook wel wiebelkussen genoemd. Dit wiebelen zet je spieren in werking, maar zetten ook de tussenwervelschijven aan het werk. En dit is goed voor je rug, maar ook voor je houding. Het kussentje kan aan beide zijden worden gebruikt. De bovenste zijde is voorzien van noppen die jouw bloedcirculatie een boost geven, de onderzijde is vlak. Je kunt zelf de hardheid bepalen door met het bijgeleverde pompje de voor jou ideale hoeveelheid lucht erin te pompen. Sommige mensen vinden het prettig om niet op het kussen te zitten, maar erop te staan. Hierdoor worden nog meer spiergroepen geactiveerd én krijgen je voeten er gratis een massage bij.

Het perfecte hulpmiddel voor kinderen

Ook kinderen brengen de dag langdurig zittend door; zowel in de schoolbanken als achter de computer thuis. Rugklachten en een verkeerde houding zijn soms het gevolg. Een balanskussen is in dit geval een ideale oplossing. Het kussentje weegt slechts 1 kilo en past in elke stoel. Kinderen met concentratieproblemen of ADHD gaan vaak onbewust wiebelen als ze zich moeten concentreren. Scholen en ouders zetten massaal het kussentje in om de concentratie van deze kinderen langer vast te houden.

Ergonomisch zitten met Gaiam

Je zal maar de hele dag op een harde stoel moeten zitten, of een scheve, of een doorgezakt exemplaar. Daar doe je je rug geen plezier mee! Het wiebelkussentje van Gaiam wordt niet voor niets aanbevolen door ergo- en fysiotherapeuten. Het handzame kussen neem je makkelijk overal mee naartoe en past overal, zelfs op de grond. Een ideaal hulpmiddel dat klachten voorkomt en ook nog eens zorgt voor een trotse houding; daar houden wij bij Gaiam van. Uiteraard is ook dit product milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd. Bestel je dit kussen bij ons, dan steun je direct onze visie op Fair Trade en spaar je het milieu.